Størrelseguide

SÅDAN VÆLGER DU DEN RIGTIGE STØRRELSE

1. Du skal ikke have samme nummer i ALLE sko

Skoenes verden er ikke perfekt. Det er aldrig lykkedes leverandørerne at blive enige om hvor stor f.eks. en str. 48 skal være. Forskellen i pasform mellem to str. 48 i to forskellige mærker kan være usandsynlig stor. Du kan enten blive vred og frustreret over dette – eller bruge vores metode til at finde det rigtige nummer – uanset model eller mærke.

 

2. Vi måler skoene – du måler fødderne

Alle de modeller, vi har på lager, måler vi op i hånden. Det du skal gøre, er at måle din LÆNGSTE fod (du finder måleinstruktioner nedenfor), for derefter at kunne matche dit mål med vores skomål. Obs! Hvis du har meget brede fødder og/eller høj/kraftig vrist – læs mere her.

 

 

3. Brug FitMyFeet – fing rigtigt nummer på hver model

Vi har vores eget søgeværktøj som hedder FitMyFeet, hvor du i millimeter skriver målet på din længste fod. Når du derefter trykker på SØG får du et søgeresultat med sko som indvendigt er 5-9 mm LÆNGERE end din længste fod. At skoene skal være længere end fodlængden er jo for at fødder og tæer skal have plads :)
Her finder du FitMyFeet-værktøjet.

 

4. Virker for de aller fleste, men ikke for alle fødder

Dette er ikke en videnskabelig gennemprøvet metode, der virker for alle. Men vi har brugt metoden lige siden 2007 da vi startede Grand Shoes, og vi tør godt sige, efter alle disse år – og tusindvis af bestillinger, sko og fødder – at den fungerer for mere end 90% af alle de kunder, som har valgt at købe sko efter deres fodmål og vores metode. Hvis FitMyFeet alligevel ikke kommer op med det rigtige nummer, skyldes det oftest at du har meget brede fødder (læs mere nedenfor) – eller at du i farten har målt en smule forkert. Læs mere om brede fødder og de almindelige fejlmål nedenfor.

Sådan måler du din fod rigtigt
Forberedelse / udstyr:

  • 1 målebånd eller tommestok
  • 1 væg
  • 2 bøger (eller noget lignende kasseformet)
  • 1 hjælper (gør det meget nemmere)
Mäta fötter steg 1
TRIN 1

Resultatet bliver bedst, hvis du får hjælp af en anden til at måle dine fødder. Hav den type strømper på, som du har tænkt dig at bruge sammen med skoene.

 

Mäta fötter steg 2
TRIN 2

Stil dig med begge hæle helt op mod væggen. Det er ret almindeligt, at den ene fod er lidt længere end den anden. Det er den længste, du skal måle.
Læg en bog, en klods eller en anden egnet genstand helt ind mod tåspidsen.

 

Mäta fötter steg 3
TRIN 3

Brug et målebånd eller lignende, og mål afstanden.

 

Mäta fötter steg 4
TRIN 4

Mål én gang til, bare for at være på den sikre side.

 

3 almindelige fejl du skal undgåg

Hvis du har læst skonummerguiden overfor, bør dette ikke gælde dig 😊 men vil du være på den sikre side, så kommer her de tre mest almindelige fejl når det gælder at finde det rigtige skonummer med vores metode:


At forveksle fodlængde med skoens indermål

Hvis din længste fod f.eks. er 310 mm, så skal du IKKE have et par sko, hvor det indermål som vi har opmålt, også er 310 mm. For så får fødderne ikke plads nok!

 

At blande ”vores mål” sammen med det, som evt. Står på en etiket i skoen

Som du sikkert har set på en pløs eller en skoæske kan der stå f.eks. 31,5 cm eller 315 mm eller lign. Disse tal har INTET, som OVERHOVEDET INTET at gøre med hvor lange sko eller fødder er. Vi har opmålt over 10 000 par sko gennem årene, og vi har aldrig set at disse tal stemmer overens med virkeligheden.
LØSNING: Stol på det vi siger. Disse æske/etikettal kan ikke bruges til noget. Se på vores mål i stedet.

 

Att du mätt på fel sätt och/eller bara mätt EN fot

Mål kun fødderne efter vores instruktioner – og ikke på nogen anden måde😊 Ofte er den ene fod længere end den anden. Mål begge fødder, en ad gangen. Du skal IKKE lægge nogle mm til – mål så nøjagtigt du kan.Tegn IKKE din fod af på papir. Det giver et dårligt og uanvendeligt resultat.
LØSNING: Få evt. Hjælp af en anden når du skal måle.

BREDA ELLER SMALA FÖTTER
Brede/kraftige eller tynde/smalle fødder?

Hvordan ved man om ens fødder er smalle, normale eller brede? Svaret er: Det ved man bare. Hvis du har svært ved at komme ned i de fleste ”normale” sko og/eller træder udenfor sålkanten så har du sandsynligvis ekstra brede fødder. Eller hvis du har snøret skoene så stramt de overhovedet kan, og skoen alligevel sidder for løst – så er dine fødder ekstra tynde/smalle. Vi har desværre kun sko i ”normalbred” læst.

Men hvis du har særlig brede eller smalle fødder, så kan vi dog som oftest finde modeller der passer dig. Men har du særlig brede/kraftige fødder har vi måske ingen sko som passer, og vi anbefaler ikke at kompensere ved at gå flere numre op i størrelse.

Har du fødder der er bredere eller smallere end normalt, hører vi gerne fra dig. Så vil vi komme med forslag til sko, der måske kunne passe. Du finder os på hej@grandshoes.dk

Spørg os om størrelser

Vi har målt og prøvet utallige sko på forskellige typer fødder gennem årene, og hjælper gerne hvis du har specifikke spørgsmål om størrelser etc. Vi har også en relativt stor viden om pasformen på sko fra varemærker, som ikke selv sælger.

Ønsker du hjælp til valg af skonummer i en specifik model – kontakt os endelig på hej@grandshoes.dk

Kontakta os