Hit serach button
skoæsken
Skoæsken er tom.
 
Vis indhold
Til KASSEN
Kundeservice Grand Shoes
Om Grand Shoes
Sådan handler du i vores webshop
Skoplejetips
Størrelseguide
Købsbetingelser
Kontakt Grand Shoes
Forsendelse
Ofte stillede spørgsmål
Plej dine store sko

At tage sig af sine sko på en god måde forlænger skoenes levetid. Vi giver her nogle anvendelige tips til god skopleje.

Vi har desuden et meget fint basissortiment af skoplejeprodukter, som du kan finde her.


Inden du tager helt nye sko i brug
Når dine sko kommer fra os, er de ikke imprægneret mod snavs og væde. Et tip er, at imprægnere skoene, inden du bruger dem første gang. Så holder de længere.


Imprægnering
Trods revolutionerende materialer som GoreTex™ findes der ingen helt vandtætte sko ud over gummistøvler. Der findes derimod materialer, der er mere eller mindre vandafvisende, og du kan bidrage til dette ved at imprægnere skoene med imprægneringsspray, inden du begynder at bruge dem.
Spray grundigt i sålkanten og lidt lettere på resten af skoen.


Skift sko tit
Sørg for at skifte imellem mindst to par sko. Sko, der bruges 365 dage om året, slides meget hurtigt. Hvis du derimod har nogle par at skifte imellem, så forlænges den totale levetid for skoene.
Grunden til, at du skal lade skoene "hvile", er, at de har godt af at tørre ordentlig ud. Lad aldrig sko tørre over en radiator eller i et tørreskab, da dette medfører, at gummi, lim og skind let revner. Sko skal tørre ved stuetemperatur, og en effektiv måde at suge fugten ud af læderet på er enten ved hjælp af et par skoblokke eller med avispapir.
 

 

Våde sko
Tør altid gennemblødte sko ved stuetemperatur. Aldrig over en radiator, i et tørreskab, med en hårtørrer, en varmepistol eller andre kreative varmekilder.
Avispapir og tålmodighed virker glimrende.
Kraftige skindsko
Bør indfedtes, inden du begynder at bruge dem. 
Minkfedt er rigtig godt til dette.

 

 

Ruskind
Ruskindssko kan ikke tåle fugt, så lad dem blive hjemme, hvis det øser ned. Det kan godt lade sig gøre at imprægnere også ruskind, men de vil aldrig komme til at kunne tåle fugt i samme udstrækning som sko i skind eller vandafvisende syntetiske materialer.
Er der kommet pletter på ruskind, fjerner du dem bedst med en rengøringsgummiblok, og/eller ved at bruge en mild sæbeopløsning, som du masserer ind med en blød børste. Aftør dem derefter med en fugtig klud. Ved rengøring af ruskindssko skal skoene kun fugtes, ikke gøres våde.

 

 

Meget snavsede og plørede sko
Hvis du har været ude i pløremarken med selskabsskoene, så lad dem tørre (med jord og snavs på). Når det er tørt, fjerner du forsigtigt det værste snavs og børster derefter det løse materiale væk. Brug en let fugtig klud til at få det sidste væk med. Tør dem helt af, og puds/imprægner/indfedt dem afhængigt af, hvilken type sko det er.  


Saltrande
Du fjerner nemmest hvide saltrande med vand med et par dråber citron i. Masser forsigtigt randene væk. Hvis du ikke fjerner saltrandene, tørrer skindet ud og sprækker.


Pleje af sneakers
Imprægner dine sneakers, inden du begynder at bruge dem. Hvis de er blevet snavsede, rengøres de med en mild sæbeopløsning. En gammel tandbørste plejer at fungere mægtig godt til forsigtigt at skrubbe pletter osv. væk med. Derefter tørres de forsigtigt af med en klud eller svamp. Hvis du har hvide kondisko, der er blevet lidt slidte i farven, har vi en hvid dækkende skocreme, der er specielt fremstillet til sneakers. Se her.
Vask ALDRIG sneakers i vaskemaskine, hvis du ambitioner om, at de skal have et langt og godt liv. At vaske sko i vaskemaskine er fint, hvis du ønsker at forkorte dine skos levetid.

 

 

Ubehagelig lugt – Lugter dine sko grimt?

1. Skift strømper tit
2. Skift imellem forskellige sko. Brug ikke de samme sko hver dag. Lad skoene hvile (se ovenfor). Dette gælder i særdeleshed sneakers og sportssko, der er længere tid om at tørre igennem end skindsko.
3. Støvsug skoene!
Små partikler af snavs, støv, hår og andet fnuller, som du får med ned i skoene med dine snavsede strømper, er den bedste grobund for de bakterier, der får dine sko til at lugte. Dette gælder i særdeleshed sko med syntetisk fór som sneakers og sportssko.

Sådan gør du: Når du har støvsugeren fremme, tager du mundstykket af og kører en tur inde i dine sko for at suge alt det løse "skidt" op, der er med til at danne grobund for ”duften”. Hvis du har løse såler, tager du dem ud.

Sko-deo – modvirker også ubehagelig lugt i skoene.
Man kan også få sko-deo og sneakerballs (duftkugler til sko), der kemisk bidrager til at modvirke ubehagelig lugt i dine sko. Vi har et udvalg af effektive anti-lugt produkter, der modvirker ubehagelig lugt i dine sko.
Vask aldrig sko i vaskemaskinen!

Trods dette moderne husråd, der tit giver et par blændende hvide sportssko, er det en sikker måde at forkorte sine skos levetid på. Det, der normalt sker, er, at der trænger vand ind i sømme og lignende, som ikke rigtig kan tørre igennem. Det resulterer igen i, at gummi og syntetiske materialer efter et stykke tid kan begynde at rådne, og så har du flere lugtproblemer end bare fodsved at slås med. Limfuger kan også revne. Man kan ikke reklamere over sneakers, der er blevet vasket i vaskemaskine, da leverandørerne i deres plejeanvisninger fraråder at vaske skoene i maskine.

© Grand Shoes 2017 - hej@grandshoes.dk